Να μην φοβηθούμε να αναμετρηθούμε με τις αδυναμίες μας

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί για εμάς μια ευκαιρία να αναβαθμίσουμε την εσωτερική μας συγκρότηση αλλά και να συζητήσουμε με τον κόσμο τους τρόπους με τους οποίους θα συνεχίσουμε από κοινού τον αγώνα για αξιοπρέπεια και δημοκρατία σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές για τον λαό μας αλλά και άλλους λαούς στην Ευρώπη.

Όσον αφορά την εσωτερική μας συγκρότηση, ο στόχος είναι να αποκτήσουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ τα πλεονεκτήματα της κομματικής δομής ως εργαλεία για την αποτελεσματικότερη δράση τους στις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς, στα κινήματα, τους θεσμούς και την κεντρική πολιτική σκηνή.

Όσον αφορά τη συζήτηση με τον κόσμο, θέλουμε να συζητήσουμε ανοικτά και ουσιαστικά τις πρωτοβουλίες και τα μέτωπα που θα οδηγήσουν σε πτώση την 3η μνημονιακή κυβέρνηση καθώς και την προετοιμασία τη δική μας αλλά και των λαϊκών τάξεων για τις συγκρούσεις που έπονται.

Επίσης, στο συνέδριο θα αξιολογήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, πάνω στην επιβεβαιωμένη και εμβριθή ανάλυση για τη φύση της κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής που έχουμε από την αρχή αυτής της επίθεσης, ώστε να διαμορφώσουμε μια αποτελεσματική γραμμή στη συγκυρία με στόχο την πλατύτερη δυνατή ενότητα των λαϊκών τάξεων. Η ενότητα αυτή είναι η αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση του αγώνα μας μπροστά στην υπεροπλία της νεοφιλελεύθερης ελίτ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τέλος, θα προσπαθήσουμε να εξειδικεύσουμε στη σημερινή κατάσταση το τρίπτυχο: πολιτικός αγώνας για την πτώση της κυβέρνησης – κοινωνικοί αγώνες για την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής – δίκτυα αλληλεγγύης για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και την αναπτέρωση του ηθικού των πληττόμενων τάξεων.

Συνηθίζεται στην Αριστερά ένα συνέδριο να επενδύεται με υπέρμετρες προσδοκίες ή να υποτάσσεται στις επιταγές της τρέχουσας πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα αποτελέσει δείκτη ωριμότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ αν -χωρίς να φοβηθεί να αναμετρηθεί με τις αδυναμίες του και χωρίς να υποτιμήσει την εγγραφή του συνεδρίου στην τρέχουσα πολιτική σύγκρουση- καταφέρει να κάνει ένα συνέδριο που θα ενισχύσει ουσιαστικά τη συνεκτικότητα και την αποφασιστικότητα μέσα στις γραμμές του, θα διατάξει καλύτερα τις δυνάμεις και τους πόρους του και θα διαμορφώσει ένα πλαίσιο στρατηγικής και αφήγησης ώστε να ενισχύσει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού μας. Αυτά τα αποτελέσματα, αν και μη ορατά στις κάμερες του εφήμερου μιντιακού κόσμου, συνιστούν κρίσιμα στοιχεία για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή που η ιστορία μας ανέθεσε.

*Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην Αυγή στις 19/05/2013

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s