Άρθρο στο «Χωνί»: Η Ελπίδα έρχεται!

Μετά από 2,5 χρόνια μιας πολιτικής που δεν μας σεβάστηκε, μετά από 2,5 χρόνια βαρβαρότητας, τώρα τον λόγο έχουμε οι πολίτες. Η ελληνική κοινωνία μέσω του ΣΥΡΙΖΑ λέει κάτι αυτονόητο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύλογο και νηφάλιο από το αίτημα για αλλαγή πορείας σήμερα, μετά από 5 χρόνια εφαρμογής μιας καταστροφικής και αναποτελεσματικής πολιτικής. Οτιδήποτε άλλο πλήττει ευθέως τον αυτοσεβασμό μας ως κοινωνία.

Ακούμε ότι η Ελλάδα βγαίνει από το τέλμα. Όμως, καμιά κοινωνία όπου εφαρμόστηκαν τα ίδια, είτε στην ανατολική Eυρώπη είτε και αλλού δεν συνήλθε ποτέ: πτώση του προσδόκιμου ζωής και του μορφωτικού επιπέδου, κοινωνική εξαθλίωση και παρακμή. Το ισχυρότερο όπλο της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της και ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες και εκεί στηρίζεται το πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μας έλεγαν ότι τα μνημόνια θα αντιμετωπίσουν τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις. 5 χρόνια μετά έχουν καταργηθεί μόνο δικαιώματα ενώ έχει γιγαντωθεί η νοοτροπία των “κολλητών” και των “αεριτζήδων”. Υπάρχει άλλη νοοτροπία διοίκησης; Η Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής αντιστέκεται στη δήθεν αξιολόγηση που ξεκληρίζει το δημόσιο, αλλά διώχνει τους επίορκους επειδή αυτό επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον. Αυτή είναι η διαφορετική νοοτροπία που χρειάζεται η Ελλάδα και πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι η μοίρα του ελληνικού λαού οι πελατειακές σχέσεις και η αυθαιρεσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να βάλει μπροστά όλες τις διαδικασίες και να κινηθεί αποφασιστικά στην απόδοση ευθυνών για το έγκλημα που έχει συντελεστεί εναντίον του ελληνικού λαού. Δεν έχουμε καμιά διάθεση εκδικητικότητας, αλλά αν θέλουμε η ελληνική κοινωνία να κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς της με το αμαρτωλό παρελθόν και να ξεκινήσει με αισιοδοξία και καθαρό αέρα μια νέα πορεία πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου που έχει πληγεί στις καρδιές όλων των Ελλήνων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s